ponedjeljak, 17. ožujka 2014.

Dobratsch (2166 m) - 6.03.2014.

Zbog tehničkih problema (čitaj: pad s tavana) dugo sam čekao ponovni odlazak na turu. Dvostruka sreća je bila to što na turu idem s bratom, te planiram jednostavnu ali napornu turu na Dobrač, bivše skijalište u blizini Villacha. Prema brojnim autima koji su nas dočekali na parkiralištu u Heiligengeistu, nebi se reklo da je to bivše skijalište. Očito su sunčan dan i blizina većeg grada izmamili brojne turne skijaše. Uostalom, to ne treba čuditi kad smo mi potegli par stotina kilometra iz Rijeke radi toga.
Uspon je dugotrajan i iscrpljujuć, ali .....po to smo i došli. Nažalost, vrijeme nam nije sklono. Vjetar pojačava i nadvija guste oblake nad nas. Konačno dolazimo do planinarskog doma pod vrhom, te se sklanjamo od vjetra i hladnoće. Promrzli i iscrpljeni pijemo kavu i kao za nagradu, nebo se čisti od oblaka i ukazuju nam se prekrasni vrhunci. Na sjeveru Nockbergi, a na južnoj strani Julijske Alpe i Karavanke.
Slijedi nezaboravan spust, više od 1100 m po nevoženom cjelcu, kojega nije nedostajalo bez obzira na popriličan broj turnih skijaša. Turu produžujemo do Bleda. Ovoga puta ne na nekoj zasnježenoj planini, već u gostionici „Pri Planincu“ gdje guštamo uz pivce. Na turi bili Veljko i Marko.

Nema komentara:

Objavi komentar