srijeda, 29. veljače 2012.

Snježnik 29.02.2012

Ovih sam dana nekoliko puta bio u našim planinama pa evo nekoliko informacija. Snijega još ima dovoljno ali ga ove visoke temperature neumorno jedu. Bez obzira na kvalitetu snijega........sendvič i čaj u Lascu- neprocjenjivo. Na turi bio Marko

utorak, 21. veljače 2012.

Ojstrc (Obir)- 17.02.2012.

Ojstrc (Obir) Uh, preživjeli smo karneval koji je glavni krivac kašnjenju objave informacija o turi. Pristupna cesta je plužena ali ne do samog asfalta tako da je na cesti nekoliko centimetara snijega a mjestimice i leda. Auto parkiramo nisko u podnožju ceste i čvrsto odlučujem da mi je slijedeća investicija u turno opremu – lanci za auto. Hodajući dobar dio puta sa skijama na ruksaku nekoliko automobila je projurilo kraj nas ne obazirujući se na snijeg i poledicu. Jedan se čak i zaustavio nudeći nam vožnju na kojoj smo se ljubazno zahvalili. Nakon višesatnog pješačenja po cesti, bez i sa skijama, ulazimo u šumi i penjemo se do Eisenkappler Hutte.
Tu srećemo Austrijance koji su nam ponudili vožnju i zajedno se smijemo kako smo glatko odbili ponuđeni prijevoz. Oni nas odgovaraju odlasku na vrh zbog jakog vjetra koji je u jačanju a i sami zaključujemo da bi nas mogao uhvatiti mrak, te donosimo uvijek tešku odluku o povratku. Vrh je i tako bez snijega tješimo se. Gledamo vježbu spašavanja zatrpane osobe iz lavine te krećemo dolje. Snijeg je težak za skijanje. Izmjenjuju se južni i korasti snijeg. Za odlazak treba sačekati bolje sniježne uvjete. Na turi bili Veljko i Marko.