nedjelja, 19. lipnja 2011.

DUBAI – otvaranje ljetne skijaske sezone 16.06.2011


Biti u Dubaiu i posjetiti jednu od tamosnjih atrakcija Dubai Ski Resort za ljubitelje skijanja je “must”. Vrlo sam brzo s kolegom zaljubljenikom u skijanje dogovorio odlazak u Mall of the Emirates u cijem se velikom kompleksu nalazi i ova jedinstvena skijaska destinacija na Arapskom poluotoku.

Cjelokupnu ski opremu dobivamo na pultevima osim rukavica i kape koje moramo ponijeti sa sobom ili pak kupiti u obliznjoj trgovini skijaskom opremom. Skijaska odijela su tanka i dobro je odjenuti neku topliju vestu jer je temperature za naseg posjeta bila -4C. Cijena koristenja skijalista i opreme je otprilike 28 Eura za dva sata. Skijaske cipele i skije su prosjecne ili nize kategorije ali nama su ipak pruzile nezaboravan dozivljaj bez zuljeva i padova. Snijeg je dobre kvalitete bez zaledjenih dijelova.






Otprilike na sredini staze je ski bar uredjen u tradicionalnom planinskom stilu.
Najduža staza dugačka je 400 m, s visinskom razlikom 65m, a cjelokupno skijalište je visoko 85 m. Širina skijališta je 80 m, s maksimalnim kapacitetom od 1500 ljudi na sat. Vrte se Francuske zicare Poma.

U sklopu skijališta je i snowboard dio s mini parkom te freestyle zone. Za one koji pak ne skijaju, tu je najveći zatvoreni snowpark na svijetu, od čak 3000 kvadratnih metara, u sklopu kojeg je i snježna spilja.

Poslije dva sata ushicenja napustamo raskosan i prebogat Mall of the Emirates i puni dojmova ulazimo u pustinjsku noc s temperaturom od blizu 40C i ekstremnom vlagom u zraku.
Cekamo red za taxi uz nisku parkiranih automobila najvise kategorije koji su ondje namjerno parkirani kako bi dojam prebogatog okruzenja jos vise naglasili. Lamborghini, zatim crveni Ferrari, pa jedan Masserati…slijedi Bentley a dijamant u niski je Bugatti…dalje slijede vanserijski Mercedesi, BMW …..

Sjetih se naseg Lasca u suncano zimsko jutro prepunog svjeze napadalog snijega...kristali snijega bljeste na suncu, tragovi skija i ogromnog medvjeda sto je izronio iz dubine sume. Osmjeh mi ozari lice.
Kao sto pjeva Mladen iz TBFa … “... i najlipse stvari u zivotu su dzabe.”

Bye, bye Dubai i hvala ti na ovoj iskrici zadovoljstva.

http://www.skidxb.com/

Skijali Matija i Ljubo.
.