ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

Stubeck (2370 m) - 19.3.2016.

Proljeće je vrijeme za iskorak u više planine gdje nas očekuje kvalitetan snijeg, duži i topliji dani, vedrina neba i daleki vidici. Najavljeno lijepo vrijeme mnogi su turni skijaši iskoristili za zadnju zimsku turu i najavu proljetnih pohoda.

Bili smo i mi jedni od mnogobrojnih koji su ovu sunčanu subotu pohodili Stubeck u Austriji.
Već smo oko sedam ujutro na izlazu s autoputa u Gmundu i na ulazu u dolinu Maltatal. Strmom i zavojitom planinskom cestom dižemo se iz mjesta Malta do naše planinske baze Leonhard Hutte na visini od 1600 m do kuda je negdje i granica kvalitetnog snijega.

Leonhard Hutte
Ostavljamo višak opreme i stvari i krećemo tragovima prethodnika prema našem današnjem cilju. Rano ustajanje, naporna vožnja do odredišta i jako sunce usporili su naš tempo uspinjanja koji nam je upravo takav prijao i doprinio hedonističkom raspoloženju koje nas je preuzelo.

Prema vrhu Stubecka
Kako se uspinjemo pogledi se otvaraju i doprinose našem ushićenju. Ubrzo smo na širokom hrptu planine gdje susrećemo brojne turne skijaše koji su došli iz drugih smjerova. 
Sjedimo na vrhu i uživamo u sunčanom danu bez vjetra dijeleći ga s ostalim skijašima.

Stubeck 2370 m



Krasan skijaški spust do Leonhard Hutte djelomično je otežavao korasti snijeg koji je na nižim visinama i padini okrenutoj suncu prelazio u proljetni omekšani ugodan za skijanje.

Na turi uživali Stelio i autor posta Ljubo.


Nema komentara:

Objavi komentar